top of page

Frank Zappa - Alf Erik  - Kari

Vi fikk godkjent vårt kennelnavn – Samkas i 1988. Før den tid hadde det vært mye hunder i vårt liv – både beagle, labrador og rottweiler. Men det var først da vi kjøpte en Norwichterrier vi begynte å interessere oss for oppdrett. Vi har kun oppdrettet 16 Norwichvalper – men vi er stolte av resultatet – 10 champions har det blitt.

 

Vår første Engelske setter kom til oss i l995. Det var Lunheimen’s Pia II. En fantastisk hund,som tente vår interesse for jakt og jaktprøver. Etter å ha blitt NS UCH og nr. 3 NM finale lavland ble hun parret med N UCH NJCH Langsifjellets Rex. Det kom kun 2 valper. Vi beholdt den ene selv – Samkas Cæsar.

Etter å ha fått sin 1 AK på jaktprøve, kunne han smykke seg med tittelen NS Int UCH NV-02 NordV-03. I 2000 mistet vi Pia kun 7 år gammel – så i 2001 kom Vømmølfjellets Jette  i huset.Hun fikk raskt sin 1 UK og senere 1 AK på jaktprøve. På utstilling har hun 1 AK.

En deilig tispe på alle måter – rå til å jakte og rolig i hus.

 

Jette har hatt to valperkull  hvor vi beholdt en hanne (Sting ) fra komb. med  Härkmoens Snøstorm ,og en tispe (Visa) etter komb. med   NUCH NJCH Kvernmomarkas Troll.

 

Vi har nå videreført linjene til Pia. Hennes barnebarn Xena har fått valper med Vømmølfjellets Urix. En tispe blir i familien.

I 2014 kjøpte vi Hågakollen's Tesla. Vi gleder oss til å se hva det blir ut av henne.

 

Da vi sluttet med Norwich terrier var vi på utkikk etter en ny rase. Valget falt på Dansk-svensk gårdshund. En fantastisk rase, som for oss har alt det vi ønsker en hund skal ha.

 

Vår første gårdshund kom i 2003 – Rippåsens Unique Kylie. En deilig hund. Snill, lærevillig og smart. I 2005 importerte vi My Bonnie Yndefulde Yoko Ono fra Danmark. Hun er NUCH, og er nå mamma til 21 valper fordelt på 3 kull. Yoko Ono er stammor til alle våre egenoppdrettede gårdshunder.Vi har ikke mange kull på våre tisper. Vi liker å se resultatene på kullene før vi planlegger nye kombinasjoner.

 

Alle våre hunder lever sammen med oss i huset. Vi bruker all vår fritid på hundene våre. Vi har et allsidig hundehold med turer i skog og mark, utstillinger, jakt og jaktprøver, avl. samt masse hjemmekos.Vi ser ingen motsetning mellom å kreve maksimal innsats fra en hund, og senere ta den i sengen og kose.

Våre Dansk-svenske gårdshunder lever sammen med våre settere, og får bli med på masse flotte turer sammen med disse.

I 2014 fikk vi et nytt "familiemedlem". Da ble vi medeiere - sammen med våre sønner - i varmblodstraveren Afrodisiac, som i 2015 har gleder oss med 5 seiere og en 2.plass.

bottom of page